Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ


ΚΑΝΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ
Δυστυχώς και η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετεί την ίδια τακτική  του Γιώργου Παπανδρέου για προαναγγελία σκληρών και επώδυνων οικονομικών μέτρων. Διαρρέουν δηλαδή κύκλοι των υπουργών, το περιβάλλον των καθημένων σε κάθε είδους καρέκλα της εξουσίας, ινστιτούτα μελετών, κάποιες σκέψεις για νέα μέτρα, τις διαρροές τις αρπάζουν και τις κοινολογούν τα ΜΜΕ, ψυχολογούνται οι αντιδράσεις του κόσμου και στο τέλος έρχεται η τρόϊκα και θεωρεί τα μέτρα ως επιβεβλημένα για να πάρουμε την επόμενη δόση, δοθέντος ότι σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών και ενεργοποίησης του παράλυτου κράτους παίρνουμε μηδέν.
Με αυτή τη μέθοδο πορευόμαστε από το 2009 και μετά, η εκβιαστική αυτή τακτική περνάει θαυμάσια στην κοινωνία μας που δεκαετίες τώρα συνενέχεται σε ένα σάπιο πελατειακό σύστημα και είναι σαφές ότι μία τόσο αποδοτική μέθοδος είναι αρεστή και στον κ. Σαμαρά, ένα άνθρωπο που μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει πολλές φορές απόψεις γύρω από μνημόνια και είδη φόρων που θα μπορούσαν να επιβληθούν. Ο κ. Σαμαράς από πολέμιος του μνημονίου, κατέληξε να ηγείται φιλοευρωπαϊκού τόξου στις εκλογές της 17ης Ιούνη του 2012. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι θα μας οδηγούσε στην πτώχευση, τώρα όμως είναι βέβαιο ότι στην πτώχευση θα μας οδηγήσει ο ίδιος. Όσον αφορά τον Τσίπρα, θεωρούμε και εμείς στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  τις απόψεις  του σοφιστείες και ασυναρτησίες, που πράγματι μπορούσαν να καταστρέψουν τη χώρα. Όμως και ο κ. Σαμαράς συνεχίζοντας ουσιαστικά την άγονη τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, είναι εξ ίσου επικίνδυνος με τον Τσίπρα. Η πολυθεσία δεν πατάσσεται, οι δεύτερες και τρίτες συντάξεις των ημετέρων συνεχίζονται. Χιλιάδες συνταξιούχοι (καίτοι λαμβάνουν περισσότερα των1000 ευρώ το μήνα σύνταξη) εργάζονται σε μία εποχή που οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Τις μαϊμού συντάξεις είναι ανίκανο να εντοπίσει το κράτος. Χιλιάδες άλλοι, ενώ είναι υγιέστατοι, παίρνουν επιδόματα πρόνοιας  δηλώνοντας «ψυχικά» νοσήματα.
Η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος συνεχίζεται, ενώ η άμεση παύση της θα ήταν το μόνο ενδεδειγμένο μέτρο για να δείξει η διεφθαρμένη εξουσία ότι μετέχει στο δράμα που ζεί ο λαός με την απώλεια του εισοδήματός του. Η βουλή εξακολουθεί και πληρώνει παχυλά πέντε συνεργάτες για κάθε βουλευτή, ο δε κ. Μεϊμαράκης μετά από συνάντησή του με τον Απ. Κακλαμάνη, συμφώνησε να διατηρηθούν σε λειτουργία το γυμναστήριο της βουλής και το κανάλι της βουλής. Υποψιαζόμαστε στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ότι πολύ σύντομα οι πλατείες των αγανακτησμένων θα ξαναγεμίσουν, αφού η εξουσία μοιάζει απαθής και αναίσθητη.
Το φθινόπωρο ανοίγει μαύρο φέτος. Η κομματική ελίτ δεν δέχεται να χάσει βολέματα και προνόμια, ο Σαμαράς δεν τολμάει να ζητήσει θυσίες από τους έχοντες και κατέχοντες και έτσι για τον ανώνυμο πολίτη μένει μόνο ο γολγοθάς προς την άτακτη πτώχευση. Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιούνη που έγιναν, τίμια κόμματα και υγιείς φωνές φιμώθηκαν από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, έτσι ώστε η βουλή να είναι του χεριού της ολιγαρχίας του πλούτου. Τι μένει τώρα;
Ή παραιτείται ο Σαμαράς για να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση οικουμενική με πρωθυπουργό τεχνοκράτη αποφασισμένο και όχι άβουλο σαν τον Παπαδήμο, ή ο κοινωνικός εμφύλιος είναι αναπόφευκτος με άμεση συνέπεια να γίνει η Ελλάδα από ευρωπαϊκή, τριτοκοσμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου