Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΕΡΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΕΝΑΣ  ΕΝΑΣ  ΘΑ  ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ
Οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης της εσωτερικής τρόϊκας (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δίνουν εικόνα φαιδρότητας και πολιτικού τουρισμού. Αφ΄ ενός οι ασθένειες των πρωτοκλασάτων και αφ΄ ετέρου η σύνθεση της κυβέρνησης με τα λείψανα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, προδιαγράφουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που διεκηρύχθη, δεν είναι λοιπόν κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, είναι ανομοιογενές μόρφωμα με ορίζοντα ολίγων μηνών το πολύ.
Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν έχουμε αντιπολιτευτικό σύνδρομο, να θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, όμως η πτώση της προεξοφλείται από τον τρόπο δημιουργίας της και από την απροθυμία της να περιορίσει το βαθύ κομματικό κράτος, Ο τρόπος δημιουργίας της κυβέρνησης ήταν υποκριτικός. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ γνώριζε καλά ότι η  μείωση του ετήσιου ελλείμματος της χώρας μας είναι μονόδρομος, το μόνο ίσως κατορθωτό είναι η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής και αυτό ωστόσο δεν είναι πολιτικό κέρδος για την κυβέρνηση, γιατί θα έχει αντίτιμο την αμεσότερη πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τον έλεγχο των κρατικών δαπανών…
Αφού δηλαδή την πρώτη διετία η Νέα Δημοκρατία πολέμησε το μνημόνιο, μετά το ασπάστηκε, αλλά θάρρος να πει την αλήθεια στο λαό δεν έχει και αυτό την κάνει να μοιάζει με κυβέρνηση που ζει και λειτουργεί  με νοοτροπία αντιπολίτευσης. Δίνουμε επίσης βαρύτητα στα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση Σαμαρά, πρόσωπα φθαρμένα και αποτυχημένα, άνθρωποι που κατά πλειοψηφία μας γυρίζουν πίσω σε μέρες παλαιοδεξιάς, μέρες που είχαμε ελπίσει ότι είχαν οριστικά περάσει. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αδύνατο  επίσης να περιορίσει το βαθύ κομματικό κράτος. Μέχρι ενός σημείου θα επικαλείται σαν λόγο αδυναμίας προς τούτο, ότι δεν το επιτρέπουν οι κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), όμως η αλήθεια είναι ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία θέλει να θυσιάσει βολέματα και προνόμια ημετέρων, γιατί έτσι χάνει την όποια μελλοντική επαφή με την εξουσία. Έτσι η Ελλάδα θα οδηγείται σε αργό θάνατο και σε πτώχευση γιατί πρέπει να προστατευθούν 100 χιλιάδες οικογένειες  που πίνουν το αίμα της Ελλάδας είτε με την πολυθεσία, είτε με τις διπλές και τριπλές συντάξεις, είτε με την αργομισθία τους (βουλή 1700 υπάλληλοι, 12 χιλιάδες αποσπασμένοι και μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματικά στελέχη κομμάτων, συνεργάτες υπουργών - βουλευτών) κατηγορίες δηλαδή προνομιούχων που δεν προσφέρουν τίποτε στην κοινωνία, ο μισθός τους μεταβάλλεται άμεσα σε έλλειμμα και ένας τίμιος πρωθυπουργός όφειλε άμεσα  από εδώ να ξεκινήσει την κάθαρση.
Αφήνει δηλαδή και ο κ. Σαμαράς την Ελλάδα να πτωχεύσει για να σωθούν οι σάπιοι κομματικοί στρατοί, μοιάζει με τον Γιώργο Παπανδρέου που για τον ίδιο ακριβώς λόγο γκρεμίστηκε. Δεν θέλει να θίξει τους πλούσιους και έχοντες, δεν θέλει να πειράξει τους ημέτερους, τι θέλει λοιπόν : Τι άλλο, την πτώση του.
Για τους λοιπούς εταίρους της κυβέρνησης λίγα έχουμε να πούμε. Το ΠΑΣΟΚ απέθανε, αφού οι οπαδοί του μετοίκησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, Όσο νωρίτερα το καταλάβει αυτό ο κ. Βενιζέλος, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Η ΔΗΜΑΡ θε [εχει την τύχη του Καρατζαφέρη, ακόμη και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ρόλος Τσιριμώκου χρεώνεται ήδη στον κ. Κουβέλη. Ο λαός δεν ψήφισε Κουβέλη για να γίνουν υπουργοί Παναγιωτόπουλοι, Λυκουρέντζοι, Σταϊκούρες, Τζαβάρηδες.
Η εσωτερική τρόϊκα δήλωσε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε αυξήσεις φόρων. Πολύ καλά, όμως τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας και τον  κατηγορούσαν για επικίνδυνο. Τώρα επικίνδυνοι είναι οι ίδιοι.
Όταν στην πολιτική δεν έχεις θάρρος και δεν είσαι ειλικρινής, γκρεμίζεσαι γρήγορα. Στις εκλογές φίμωσαν την  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και την εξόντωσαν. Τώρα όμως η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα κερδίζει έδαφος και θα γίνει πόλος έλξης των προδομένων όλων των κομμάτων και οι νικητές των εκλογών ένας ένας θα γκρεμίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου