Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΩΡΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ:ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΕΦΕΞΗΣ   ΟΙ   ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ   ΘΑ   ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ
Η ελληνική κοινωνία αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα. Η πορεία συμμόρφωσης σε ζητήματα όπως οι προσλήψεις, η γραφειοκρατία, η φορολογία, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, η διαφάνεια, η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, αποτελεί όρο απαράβατο για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να φθάσει στο στόχο του ετήσιου πλεονάσματος. Δύο χρόνια τώρα μανιωδώς αντιστέκονται στις διαρθρωτικές αλλαγές, συντεχνίες, με πρώτη αυτή των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και κλάδοι όπως γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φορτηγών και ταξί, καθώς και βουλή, κόμματα, υπουργεία, βουλευτές, δημόσιοι οργανισμοί χωρίς λόγο ύπαρξης, οι οποίοι επιχειρούν να διατηρήσουν προνόμια που κακώς είχαν επί χρόνια και που με τον καιρό έφεραν την Ελλάδα στην κατάσταση του να μην παράγει τίποτε και να ζει με δανεικά.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δικαιώθηκε σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Από το 1992 είχαμε προβλέψει την πτώχευση της χώρας αν συνεχιζόταν η πελατειακή νοοτροπία και η λεηλασία του κράτους από εκδότες, κόμματα, εργολάβους, προμηθευτές, ένα σάπιο δηλαδή κύκλωμα που ανενόχλητα διεπλέκετο. Στις εκκλήσεις μας τα άλλα κόμματα κώφευαν. Το φαγοπότι ήταν πολύ καλό για να το σταματήσουν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, αλλά και η ίδια η κοινωνία που βολευόταν…
Αλλά και από το 2009, όταν η πτώχευση έγινε ορατή σε όλους, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ήταν αντίθετη σε μνημόνια και είσοδο στο ΔΝΤ. Προτείναμε πορεία που συνοψιζόταν στο «μείωση προνομίων και στροφή των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες». Η πορεία αυτή προϋπέθετε τόλμη και γενναιότητα. Το να παύσουν να υπάρχουν πολυθεσίτες, διπλές και τριπλές συντάξεις, το να απαγορευθεί στους συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 800 ευρώ το μήνα να εργάζονται, το να απολυθούν από τη βουλή οι 1700 αργόμισθοι συγγενείς βουλευτών, το να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους οι χιλιάδες των αποσπασμένων του δημοσίου που κυκλοφορούν αργόμισθοι, το να κοπούν τα χρήματα που λαμβάνουν από το κράτος τα κόμματα και το να επιβαρυνθούν με φόρους και χαράτσια μόνο οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των δύο χιλιάδων ευρώ το μήνα και περισσότερες των δύο κατοικιών στο Ε9, όλα τα ανωτέρω είναι μέτρα που απαιτούν γενναιότητα, αίσθημα ευθύνης, αναγνώριση του σε πόσο κρίσιμη συγκυρία ζούμε, μέτρα ωστόσο που ακόμη και σήμερα λαμβανόμενα φέρνουν το ετήσιο έλλειμμα στο 3% και δίνουν εξιτήριο στην Ελλάδα από μνημόνια και ΔΝΤ.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί τα άλλα κόμματα αρνούνται καν να σχολιάσουν τις προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, γιατί άραγε φοβούνται τόσο πολύ να αγγίξουν την ευαίσθητη ζώνη προνομίων και ημετέρων, γιατί φορτώνουν στο φτωχό κόσμο δυσβάστακτα βάρη και αντιμετωπίζουν χαλαρά και πολύ φιλικά ανθρώπους με περιουσίες, πρόσωπα που φοροδιέφυγαν, που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, που έχουν δύο και τρείς μισθούς και διπλές και τριπλές συντάξεις την ίδια ώρα που οι άνεργοι υπερέβησαν το ένα εκατομμύριο;
Αν κάνουμε λάθος στους υπολογισμούς πιστεύοντας ότι με εφαρμογή των σκληρών πράγματι αλλά γενναίων προτάσεων μας η χώρα βγαίνει από μνημόνια και ΔΝΤ και επιστρέφει στις αγορές, να μας το πουν. Αν όμως ένα μικρό σήμερα κόμμα, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κομίζει τη λύση και το πολιτικό σύστημα αρνείται να την υιοθετήσει γιατί αυτό ξεβολεύει 100 χιλιάδες οικογένειες που ταμπουρωμένες γύρω από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πίνουν το αίμα της χώρας, τότε να ξέρουν αναλαμβάνουν τις ευθύνες για ό,τι συμφορά έλθει στη χώρα. Μέχρι τώρα γλίτωσαν τη φυλακή οι υπεύθυνοι, στο άμεσο μέλλον όμως οι προδοσίες θα τιμωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου