Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΣΧΟΛΙΟ 09/09/2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ  ΕΚΠΛΗΞΗ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στις 2 Σεπτέμβρη του 2012, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στην εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη, ήταν προσκεκλημένος ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης. Ο καθηγητής, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «στις κρίσεις επωφελούνται τα άκρα και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στη Γερμανία η άνοδος των ναζί βασίστηκε σε ανάλογη κρίση και στην παράνοια των Γερμανών και σε ένα παρανοϊκό αλλά παμπόνηρο Χίτλερ ο οποίος έκρυβε τη βία πίσω από δήθεν μεγάλες βλέψεις.
Στην ίδια εκπομπή ο κ. Μαραντζίδης μίλησε για τους κινδύνους που γεννώνται με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Μάλιστα είπε επί λέξει «η Χρυσή Αυγή παίρνει κρατικά χρήματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της χώρας και της νομιμότητας». Ακόμη ζήτησε την κατάργηση του νόμου της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, τα κόμματα έχουν φίλους, αυτοί πρέπει να αιμοδοτούν τη λειτουργία τους, είναι αδιανόητο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν με το ζόρι για τη λειτουργία των κομμάτων και έτσι να επωφελούνται και να μονιμοποιούνται στην εξουσία πρόσωπα που μας έφεραν σε κατάσταση πτώχευσης και διέφθειραν τα ήθη του κόσμου. Τέλος ο κ. Μαραντζίδης δήλωσε αισιόδοξος « ο λαός θα αξιώσει διαφάνεια και αλλαγές, θα εμποδίσει βία και ακρότητες, θα υιοθετήσει τη λογική πριν τα χάσει όλα».
Πρέπει να σας αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας του κ. Νικ. Μαραντζίδη στο Μega, οι προαναφερθέντες παρουσιαστές παρακολουθούσαν … άφωνοι σχεδόν, μη δυνάμενοι να αρθρώσουν αντίρρηση. Εμείς χαιρόμαστε στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  που βρίσκονται πνευματικοί άνθρωποι και διατυπώνουν με θάρρος τις απόψεις τους, γιατί δυστυχώς η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας σιωπά βολεμένη πίσω από παχυλά αμοιβόμενες πολυθεσίες και διπλές και τριπλές συντάξεις. Θα περιμέναμε βέβαια ο κ. καθηγητής να εστιάσει περισσότερο τη συζήτηση στις ευθύνες της σάπιας μεταπολίτευσης, στις πελατειακές σχέσεις, στην οικογενειοκρατία, την υπερδιόγκωση του κράτους και τις ευθύνες των πρωθυπουργών που έκαναν ψηφοθηρία με δανεικά. Ωστόσο και μόνο για τους κινδύνους που γεννώνται από την είσοδο νεοναζιστικού κόμματος στη βουλή και για την ανάγκη κατάργησης του ανήθικου νόμου της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, δύο θέματα που αποτέλεσαν την ουσία των λεγομένων του, ο καθηγητής είναι αξιέπαινος. Ουσιαστικά σε ένα κανάλι σαν το Μega, όπου κάνει εμπάργκο στο Βασίλη Λεβέντη εξ αιτίας των απόψεών του για τα όσα έγιναν το 1999 στο χρηματιστήριο, όπου πρωταγωνίστησαν οι σημερινοί καναλάρχες και φάγανε τα λεφτά του κοσμάκη, ο καθηγητής συνειδητά ή ασυνείδητα τις θέσεις της  ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  εξέφρασε.
Κατά τη διάρκεια μιας των εκπομπών του Βασίλη Λεβέντη στο EXTRA (τώρα οι εκπομπές γίνονται, το Σάββατο 00.30 έως 02.30 το βράδυ και Δευτέρα πρωί 6.30 έως 7.30), τηλεθεατής τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο και διαμαρτυρήθηκε για τη θέση του κ. Λεβέντη, ότι πρέπει συνταξιούχοι που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη άνω των χιλίων ευρώ, να απαγορεύεται να εργάζονται σύγχρονα. Ο τηλεθεατής είπε «έχω τρία παιδιά και παίρνω σύνταξη 1200 ευρώ, αν δεν δουλέψω δεν μπορώ να τα ζήσω». Εκ μέρους της εκπομπής του δόθηκε η εξήγηση ότι το μέτρο αυτό το προτείνουμε για να πιάσουν δουλειά οι άνεργοι, έναντι των οποίων σαν κοινωνία έχουμε ευθύνη. Όλοι έχουμε ανάγκες, όμως η ιεράρχηση των αναγκών δεν είναι το χρέος μιας δημοκρατικής πολιτείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου