Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ:ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η κατάσταση στην Ελλάδα οδηγείται στο απόλυτο χάος, η κυβέρνηση Σαμαρά κλυδωνίζεται, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι ήδη με το ένα πόδι μέσα στην κυβέρνηση και με το άλλο έξω διαισθανόμενοι ότι το κόστος από τη στήριξη των βάρβαρων μέτρων θα είναι τεράστιο…
Στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβλέπουν, ότι επειδή το Φθινόπωρο θα είναι καυτό και ηφαιστειώδες ενδέχεται ο κ. Σαμαράς να προτείνει αιφνίδια εκλογές ζητώντας αυτοδυναμία, με τον ισχυρισμό ότι τα δύο άλλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δημιουργούν προβλήματα λόγω τριγμών και διαφωνιών στο εσωτερικό τους και κάτι τέτοιο υπονομεύει τη χώρα και την κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, αφ’ ενός η πίεση των Ευρωπαίων και αφ’ ετέρου η αναστάτωση εντός Ελλάδος μπορεί να ξαναφέρουν τον τόπο στις κάλπες.
Ο λαός, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται σε πλήρη άγνοια των κινδύνων που γεννώνται. Τα ΜΜΕ εξακολουθούν να φιλοξενούν παπαγαλάκια και φελλούς. Άλλοι παρουσιάζουν τον Σαμαρά ως τη μόνη λύση, άλλοι υιοθετούν τον Τσίπρα και την έξοδο από το ευρώ, το σύνολο των δημοσιογράφων παριστάνουν τους προστάτες του κόσμου απέναντι στα αντιλαϊκά μέρα, όλοι συμφωνούν ότι επί δεκαετίες ζούσαμε στη διαφθορά και στην πελατειακή συναλλαγή, όμως τώρα για να είναι αρεστοί στο ακροατήριο εμποδίζουν κάθε απόπειρα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Τον όλο φαύλο κύκλο συμπληρώνουν ΚΚΕ και Καμμένος προτείνοντάς μας να πτωχεύσουμε, ενώ η Χρυσή Αυγή μεταφέρει με πούλμαν τους «οπαδούς» της στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες εκτοξεύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση, κάνοντας όμως και το μέγα λάθος να φανερώνει ποίοι την απαρτίζουν…
Η απάντηση σε αυτή την τρικολορέ εικόνα του πολιτικού μας τοπίου είναι μία και μόνη. Να αγνοήσει ο λαός μια τέτοια βουλή τελείως, να θεωρήσει ότι μόνο εγκαταλείποντας την απάθεια και παίρνοντας πρωτοβουλίες επιβιώνει, να συνειδητοποιήσει ότι τα ΜΜΕ απεικονίζουν τη διανομή διαπλεκομένων συμφερόντων και κρύβουν τον εκβιασμό για περαιτέρω αφαίμαξη της αιμορραγούσης κοινωνίας μας, επί δε της πολιτικής μας ζωής ασκούν απόλυτη κυριαρχία μέσω των δελτίων ειδήσεων και των δημοσκοπήσεων που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία παγίδευσης και χειραγώγησης του κόσμου. Με άλλα λόγια αυτό που μένει στο λαό είναι να παραμερίσει όλα τα εντός βουλής κόμματα και να αναθέσει σε νέο αίμα την τύχη της χώρας. Αν αυτό δεν το κάνει ο λαός θα βυθίζεται διαρκώς και περισσότερο στις πληγές και στα βάσανά του και θα είναι υπαίτιος της πιο μεγάλης εθνικής ήττας μετά την μικρασιατική καταστροφή και την τραγωδία της Κύπρου.
Φίλος από τη Θεσσαλονίκη είπε στον κ. Λεβέντη. «Μήπως πρέπει και εμείς στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  κάτι να αλλάξουμε; Αφού ο λαός δεν ψηφίζει ίσως πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Οι εποχές άλλαξαν.» Η απάντηση του Βασίλη Λεβέντη ήταν. «Επί τόσα χρόνια που η πολιτική ζωή λειτουργούσε πελατειακά η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε για την ερχόμενη πτώχευση. Τότε ο λαός δεν μας ψήφιζε γιατί απολάμβανε τα ρουσφέτια, τα δανεικά. Τώρα που η χώρα πτώχευσε, πάλι ο λαός δεν μας ψηφίζει, ψηφίζει τους ίδιους που τον πτώχευσαν και προτιμά τους σοφιστές (Καμμένο, Τσίπρα) που του παρουσιάζουν τα πράγματα ευχάριστα, στην ουσία όμως τον εξωθούν σε μια νέα εθνική αυτοκτονία. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  αν αλλάξει τώρα θα έχει κάνει το πιο μεγάλο έγκλημα, γιατί θα έχει στερήσει από τον κόσμο τον τελευταίο δρόμο επιστροφής στη σοβαρότητα, τη δικαιοσύνη, την ηθική. Οι καιροί βέβαια άλλαξαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι  τίμιοι πρέπει να εξαφανιστούν, αντίθετα οι σοφιστές, οι ψεύτες, οι κάθε λογής επίορκοι, αυτοί πρέπει να εκτοπιστούν για πάντα από τη δημόσια ζωή. Το ότι για καιρό τώρα παίρνουν την ψήφο του κόσμου, δεν σημαίνει ότι είναι πετυχημένοι. Έχει ο καιρός γυρίσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου